Amikor elkezdtem írni ezt a blogot, arról álmodtam, hogy majd lesz egy bisztróm, valahol egy klassz helyen egy hatalmas dió fával az udvarán én ott fogok főzni. Lesz egy állandó része az étlapnak, a “dió menü”, aminek minden fogásában lesz dió 🙂 ezt olyan jó ötletnek gondoltam, és ha rágondolok, mindig tudok lelkesedni, a leves része nem akart összejönni a fejemben, sokszor ugyanis fejben főzök, amikor ott oké, akkor megcsinálom igaziból 🙂 Aztán a napokban eszembe jutott ez a leves kicsit franciás, nagyon egyszerű olyan, de olyan finom, hogy el sem hittem, hogy ez ilyen is lehet 🙂 Ami jó benne, hogy nem kell hozzá semmi extra alapanyag, 20 perc maximum az elkészítése. Persze rögtön ki is kellett próbálnom, hogy működik a gyakorlatban a menü éttermeset játszottam kritikussal meg minden, ami kell 🙂 Jó sikerült, átmentem a “vizsgán “:)
Hozzávalók:
10 dkg ementáli sajt vagy bármilyen ízes sajt, trapista ne, mert most kellenek az ízek.
1/2 l húleves ( kockából is jó)
2 dl tejszín
1/2 póré hagyma
3 db újhagyma
2 gerezd fokhagyma
5-6 dkg dió durvára darabolva
1 ek dió olaj
2ek olíva olaj
1 tk vaj
só, bors,
krémsajt, pirítós
1. A hagymákat finomra vágjuk vaj, olíva olaj keverékén megpároljuk, kb. 10 szem diót adunk hozzá és lepirítjuk.
2. Felöntjük a levessel felforraljuk.
3. A lereszelt sajtot összekeverjük a tejszínnel, kevés levest adunk hozzá, majd visszaöntjük a levehez kiforraljuk.
4. A diót kiszedjük, ha nem szeretjük az állagát ebben a formában 🙂 ( én kiszedtem)
5. A maradék diót szárazon, külön lepirítjuk, a pirítósokat megkenjük krémsajttal, és bőven szórunk rá a pirított dióból.
6. Tálaláskor adunk hozzá a dió olajból.
Fantasztikusan fűszeres, telt ízű levest kapunk, csak ajánlani tudom, ha valaki éppen beesik hozzánk, amíg beszélgetünk pillanatok alatt elkészül.
Dió Bisztró dió levese
2013 október 7. | Szerző: Dió Bisztró
Amikor elkezdtem írni ezt a blogot, arról álmodtam, hogy majd lesz egy bisztróm, valahol egy klassz helyen egy hatalmas dió fával az udvarán én ott fogok főzni. Lesz egy állandó része az étlapnak, a “dió menü”, aminek minden fogásában lesz dió 🙂 ezt olyan jó ötletnek gondoltam, és ha rágondolok, mindig tudok lelkesedni, a leves része nem akart összejönni a fejemben, sokszor ugyanis fejben főzök, amikor ott oké, akkor megcsinálom igaziból 🙂 Aztán a napokban eszembe jutott ez a leves kicsit franciás, nagyon egyszerű olyan, de olyan finom, hogy el sem hittem, hogy ez ilyen is lehet 🙂 Ami jó benne, hogy nem kell hozzá semmi extra alapanyag, 20 perc maximum az elkészítése. Persze rögtön ki is kellett próbálnom, hogy működik a gyakorlatban a menü éttermeset játszottam kritikussal meg minden, ami kell 🙂 Jó sikerült, átmentem a “vizsgán “:)
Hozzávalók:
10 dkg ementáli sajt vagy bármilyen ízes sajt, trapista ne, mert most kellenek az ízek.
1/2 l húleves ( kockából is jó)
2 dl tejszín
1/2 póré hagyma
3 db újhagyma
2 gerezd fokhagyma
5-6 dkg dió durvára darabolva
1 ek dió olaj
2ek olíva olaj
1 tk vaj
só, bors,
krémsajt, pirítós
1. A hagymákat finomra vágjuk vaj, olíva olaj keverékén megpároljuk, kb. 10 szem diót adunk hozzá és lepirítjuk.
2. Felöntjük a levessel felforraljuk.
3. A lereszelt sajtot összekeverjük a tejszínnel, kevés levest adunk hozzá, majd visszaöntjük a levehez kiforraljuk.
4. A diót kiszedjük, ha nem szeretjük az állagát ebben a formában 🙂 ( én kiszedtem)
5. A maradék diót szárazon, külön lepirítjuk, a pirítósokat megkenjük krémsajttal, és bőven szórunk rá a pirított dióból.
6. Tálaláskor adunk hozzá a dió olajból.
Fantasztikusan fűszeres, telt ízű levest kapunk, csak ajánlani tudom, ha valaki éppen beesik hozzánk, amíg beszélgetünk pillanatok alatt elkészül.
Oldal ajánlása emailben
X